Din cykelkurv

Din indkøbskurv er tom.

 Gratis fragt på ordrer over 399,- med GLS   30 dages fuld returret    Byt gratis i 3 butikker

HEINO CYKLER HAR OVERTAGET WEBIKE.DK - LÆS MERE

Frempind

På denne side ser du et udvalg af de frempinde vi fører fra Specialized, BBB, FSA og PRO. 
varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter faldende
varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter faldende

Hvilken frempind skal jeg vælge?  

Formålet med en frempind er simpelt, at holde styret fast til forgaflen. Derfor kræves der ikke så meget af en frempind end at den skal være stiv og stærk. Når det er sagt, må frempinden også gerne være let og se godt ud. Nogle vil vælge, at gå på kompromis med stivhed for at få en lettere frempind.
Frempinde fås i aluminium og carbon. Vi anbefaler altid en frempind i aluminium, fordi det er stærkest og i langt de fleste tilfælde også det letteste. En let frempind i alu vejer ned til ca. 110 gram, uden at være blød. En frempind i carbon kan vælges, hvis du ønsker udseendet af carbon. Der findes både frempinde med carbon look, altså en alu frempind med carbon udenpå, og full carbon frempinde. De er som regel ikke lettere eller stærkere end aluminiums frempind, men kan dog se rigtig godt ud på den rigtig cykel. Det er på grund af udformningen og de to spændeflader, at carbon ikke er bedst til frempinde, man opnår heller ikke meget ekstra komfort ved at vælge carbon, som ellers normalt er tilfældet, hvor carbon bliver brugt. 
 
Størrelse:
En frempind fås i flere størrelser/tykkelser/diameter, hvor de monteres i frempinden. 31,8mm (oversize) er heldigvis den langt mest udbredte både på racecykel og mtb. Før i tiden var racecykler 26 mm og mtb 25,4 mm. Disse størrelser ses dog stadig på nogle citybikes, især danske mærker. Nye standarder kommer hele tiden til, men er ikke særligt udbredte. 
Forgafler har også forskellige størrelser, som frempinden skal passe nedover. 1 1/8” (tomme) er mest udbredt, men enkelte cykler bruger 1 1/4” eller 1,5” frempinden. Tjek specifikationerne på din cykel eller kontakt os, så hjælper vi gerne med at finde den rette større til din cykel. 
 

Længde og højde: 
Du kan normalt få en frempind i længder fra 60-130 mm, med spring på 10mm. Dette måles fra center styr til center forgaffel. Udvalgte modeller laves også i 40-50 og 140mm. Højden på en frempind afhænger af, hvor mange grader den er. De fleste frempinde kan vende både op og ned. Normalt er frempinde 6 grader. Nogle fås som 10 grader, 12 grader, 17 grader og 24 grader. Er dette ikke tilstrækkeligt for at ramme den rigtige position, kan man vælge en justerbar frempind.  

Vent venligst ...