Din cykelkurv

Din indkøbskurv er tom.

 Gratis fragt på ordrer over 399,- med GLS   30 dages fuld returret    Byt gratis i 3 butikker

HEINO CYKLER HAR OVERTAGET WEBIKE.DK - LÆS MERE

Cykelstyr

Cykelstyr til Race, Triatlon og MTB: 

Her ser du vores udvalg af cykelstyr til mtb, race, triathlon og citybikes. Vi fører modeller fra Specialized, Profile, BBB og FSA
varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter faldende
varer pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter faldende

Hvilket cykelstyr skal jeg vælge: 

Cykelstyr fås i aluminium og carbon. Alu er stækere, stivere og koster mindre. Carbon cykelstyr er de letteste og på grund af materialets vibrations dæmpende egenskaber, også meget mere behageligt at køre med. Carbon cykelstyr vil dæmpe mange af de små vibrationer, som kommer fra f.eks. ru asfalt.
Cykelstyr fås i flere størrelser/tykkelser, hvor de monteret i frempinden. 31,8 eller oversize er heldigvis den langt mest udbredte både på race, triathlon og mtb. Før i tiden var race 26 mm og mtb 25,4 mm. Disse størrelser ses dog stadig på nogle citybikes, især danske mærker. Nye standarder kommer hele tiden til, men er ikke særligt udbredte. 
 
Race - Landevejsstyr.
Det vigtiste ved et cykelstyr til raceren er bredden. Det skal være samme bredde som dine skuldre eller breddere, men aldrig smallere, da du med et for smalt styr lukker for lungerne. 
De fleste styr fås i 40-44 cm bredde, nogle fås også i 36, 38 og 46 cm. Målt center til center.
Du måler din bredde cykelstyr, ved at stå med fødderne ca. 15 cm fra hinanden og hænderne foran skidtet. Mål skulderbredden på tværs af brystet oven på skuldrene, fra center på den ene arm, til center på den anden. Det er svært, at måle selv, så få hjælp af en anden person.
Udover bredden på cykelstyr til race, fås cykelstyr med forskelligt reach og drop. Det er svært at måle, hvilket reach og drop du bør have. Det er afhængig af størrelsen på dine hænder og længden på dine arme samt din smidighed i baglår og lænd. Har du små hænder og korte arme, skal du vælge et styr, med kort reach og lille drop. Endvidere er det nemmere at komme ned i bukningen, og nå bremserne med kort reach og drop. 
Hvis du er begynder, har problemer med ryggen eller er du bare ikke så smidig som en proff rytter med 15 år i sadlen, vil vi anbefale kort reach og lavt drop. 
Om du skal vælge et race styr med flad overside eller rund er en smagssag. Cykelstyr med flad overside giver bedre støtte til håndfladerne. 
 
MTB cykelstyr.
Der er mange forskellige udformninger på cykelstyr til MTB. Styr som er lige, kaldet Flatbar er mest udbredte. De bruges som regel til alm. mtb kørsel, fordi du kommer langt ned over cyklen og får vægten forover, hvilket er en fordel på stejle stigninger. Styr som har et buk opad kaldes Riserbars. Disse bruges som regel til kørsel, hvor kontrol er vigtigere end at kommer hurtigt op af bakkerne. F.eks. freeride, all mountain eller downhill. Du kan også vælge et styr med rise, hvis du bare ønsker at sidde højere og få mere kontrol. MTB cykelstyr fås normalt med rise imellem 0,5 - 2” (tommer). 
Forskellen på Mtb styr er udover udformning: Backsweep og bredde. Backsweep er bukningen bagud på styret. Tendensen har det senere år være til mere backsweep, op imod 7-9 grader. Dette er godt for dine håndled, da vores hænder ikke er i en ret vinkel på armene. Normal backsweep er 5-9 grader 
Bredden relaterder ikke til din skulderbredde som på landvejen, men i stedet til kontrol. Jo bredere styr, jo mere kontrol får du ved høje hastigheder. Et meget bredt styr er dog sværere at få omkring, og imellem træerne i skoven. Normalt er et MTB styr imellem 62-72 cm i bredden. 
 
Triathlon cykelstyr: 
Inden du vælger, skal du forholde dig til om du skal bruge cyklen til både til løb og en masse træning, eller kun til løb. Skal du træne meget på din cykel vælger de fleste, at montere en triathlon bøjle ovenpå et alm. racerstyr. Men skal cyklen kun bruges til triathlon, er det integrerede styr med aerodynamisk basebar at fortrække. 
Selve bøjlen fås som udgangspunkt i 3 udformninger: S-bend, ski-bend eller straight. S-bend er som navnet udformet som et “S” Det er mest udbredt, fordi det er rimelig godt at holde ved, mens du stadig kommer langt ned i aerodynamisk position. Ski-bend eller J-bend har et ca. 45 graders buk opad. Det er det mest behagelige at holde ved, men ikke så aerodynamisk som S-bend. Det sidste er straight, lige. Bøjlerne går helt vandret fremad. Det er meget aerodynamisk, men også temmeligt ubehageligt og bruges derfor som regel kun på kortere distancer. 

Vent venligst ...