Din cykelkurv

Din indkøbskurv er tom.

 Gratis fragt på ordrer over 399,- med GLS   30 dages fuld returret    Byt gratis i 3 butikker

HEINO CYKLER HAR OVERTAGET WEBIKE.DK - LÆS MERE

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

Sådan finder du den rigtige cykelsko!

 

Hvad er den rigtige cykelsko når du skal ud på raceren eller når mudrede og krævende underlag skal forceres på din mountainbike. Vi vil her give dig nogle tips til hvordan du finder den rigtige cykelsko til lige netop dine behov. Udover at der selvfølgelig er forskel på racer- og mountainbikesko er der nogle fællesnævnere for begge typer. Herunder kan du se hvad du overordnet set skal være opmærksom på når du vælger nye cykelsko. Vi vil også gå i dybden med både mountainbike- og landevejssko.

 

Når du vælger cykelsko skal du først og fremmest have fokus på komfort og pasform. Uden disse to elementer bliver du ikke glad for dine nye cykelsko.

 

Pasform

 

Det er vigtigt at du vælger en sko der passer faconen af din fod. Dine tæer må desuden under ingen omstændigheder røre spidsen af skoen. De må gerne være tæt på, men ikke røre. En god huskeregel er at skoen skal sidde som en fodboldstøvle eller en handske.

 

Komfort

 

Mange af de store producenter har heldigvis fokus på komforten i deres cykelsko og det gælder alle vores cykelsko. Producenterne gør dette ved at vinkle skoen så dine knæ ikke kører i otte-taller, give en god støtte under svangen så foden ikke "kollapser" under hvert tråd og indebygge en lille forhøjning i forfoden som sørger for at sprede tæerne således man undgår de såkaldte "hotspots" (sovende fornemmelse) under foden.

 

Video om komfort i cykelsko 

 

 

 

MERE STØTTE MED INDLÆGSSÅLER

 

Det er vigtigt at have god støtte i cykelskoen, uden støtte har foden tendens til at falde ind ad hvilket kan give knæskader eller ubehagelige smerter i knæet. Specialized har udviklet en serie af såler der giver svangstøtte og modvirker dette problem. Sålerne fås i tre udgaver, i vores butikker har vi udstyr til at finde den rette sål til netop din fod. Sålerne passer perfekt i alle Specialized cykelsko, men de kan også bruges i andre skomærker. Vi har cykelsko fra Specialized, Giro, Scott og Fizik.

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige
 Specialized Bg SL Footbed +++  Specialized Bg SL Footbed ++
 
Indlægssåler med svangsstøtte
undgå knæskader
Passer også til andre sko
Mest støtte
Indlægssåler med svangsøtte
Undgå knæskader
Passer også til andre sko
Mere støtte

 PRIS 229,-

PRIS 229,-

   
Køb her Køb her

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

CARBON- ELLER PLASTSÅL?

 

Fælles for mountainbike og landevejskoene er at de kan fås med to forskellige typer såler. Plastik og carbon. Plastiksålen er prisvenlig og kan laves forholdsvis stiv så der er god kraftoverførsel. Carbonsålen kan laves utrolig stiv og det kan virkelig mærkes på kraftoverførslen. Carbonsålen er dog væsenligt dyrere end plastik. Det er også værd at bemærke at en stiv carbonsål ikke er nem at gå i, hvilket ikke er en fordel på MTB. Plastiksålen kan i visse tilfælde give øget komfort sammenlignet med en tilsvarende karbonsål. Carbonsålen er desuden lettere og derfor en fordel hos rytteren der gerne vil have en let cykelsko.

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige
 Carbonsål Plastsål

 

TIP!

 

Vi anbefaler til enhver tid plastiksåler til nybegynderen, prioriter i stedet et godt spændesystem.

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

HVILKET SPÆNDE TIL CYKELSKO?

 

I WeBike har vi cykelsko med velcrospænder, drejespænder, klikspænder og snørebånd. Alle fire spænder findes til både landevej og MTB.

 

1. Velcrospænde

 

Velcrospændet er dejligt fleksibelt. Det virker og prisen er ofte ganske fornuftig. Vælg velcro hvis du er på budget. Det er ofte et rigtigt godt valg.

2. Drejespænde

 

Drejsepænder findes i mange udforminger de fungerer ved, at en stålwire spænder skoen sammen via et drejsespænde. Fordelen ved dette system er, at det giver mulighed for at microjustere under kørsel, det lader skoen side rigtigt tæt på foden hvilken ofte er en fordel for rytteren der både træder og hiver i pedalen. Du finder ofte drejespændet i mellemprisklassen og topmodellerne.

3. Klikspænde

 

Klikspændet lader skoen side tæt til foden, det bruges ofte sammen med velcrolukning. Klikspændet lader dig justere spændingen over vristen imens du er på farten.

4. Snørebånd

 

Snørebåndet er blevet populært igen. Udover at det ser rigtigt godt ud giver det også mulighed for at justere spændingen forskelligt henover vristen. Ulempen er dog at du ikke kan justere under kørsel.

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

 

MOUNTAINBIKESKO

 

Når du vælger mountainbikesko skal du gå efter en sko med en kraftigere overdel, forstærket snude og hælparti. Den forstærkede snude sørger for at du ikke slider dine sko og og beskytter samtidig dine tæer mod slag fra sten og grene. Hælpartiet er ligeledes forstærket så skoene ikke slides for hurtigt. Forstærkningen beskytter samtidig din fod og ankel mod slag ved styrt.

 

Såler

 

En mountainbikesko har typisk en grov sål således du kan stå fast i underlaget hvis du står af cyklen. Mange sko har udover den grove sål en gummibelægning under svangen som kan hjælpe med at "fange" pedalen når du ikke er klikket fast. En MTB sål kan variere i hvor grov den er. Ofte ser man en mindre grov sål på de mere XC orienterede letvægtssko.

 

Klamper

 

Klamperne er små og af metal. Profilen er lavere end sålen således du kan gå rundt i skoen uden at træde på klampen.

 

 

Video om mountainbikesko

 

 Video - Se Mikael forklare hvad du skal være opmærksom på ved nye MTB-sko

 

 

Tip!cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

Det er på det seneste blevet meget populært at bruge de såkaldte "flats" og dertilhørende platformspedaler. Fordelen ved denne type MTB-sko er de ofte beskytter foden bedre. De er nemme at gå i, du er ikke klikket fast i pedalen hvilken for mange ryttere og især nybegyndere giver et selvtillidsboost.

 

 


 

TRE EKSEMPLER PÅ GODE MOUNTAINBIKESKO

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

Specialized Comp MTB

Specialized Sport MTB

Specialized S-Works 6 

Drejespænde
Grov sål
Stiv plastiksål
Forstærket snude og helstykke
Fantastisk pasform

Super lækkert velcrospænde 
Forstærket snude 
Grov sål 
God pasform Plastiksål

Topmodel
Carbonsål
Boa drejespænde
Lav vægt
God pasform
Velcrospænde på forfod
     
Køb her Køb her Køb her

 

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

 

LANDEVEJSSKO / RACERSKO

 

Landevejssko er i forhold til MTB-sko en smule mere minimalistiske. Du behøver ikke helt den samme beskyttelse og skoen er ofte mere åben så dine fødder kan blive afkølet på en varm sommerdag. Det er vigtigt, at der er en god pasform og en god kraftoverførsel. Du behøver dog ikke gå efter en carbonsål. Som nybegynder vil jeg anbefale en sko som Specialized Sport Road. Den har en god pasform, velcrospændet gør det nemt at justere skoen og så er plastiksålen forholdsvis stiv. Skoen er desuden utroligt velegnet som spinningssko.

 

Klamper

 

Klamper på landevejscykelsko monteres med tre skruer. Klamperne er store for en god kraftoverførsel. Klampen stikker frem under skoen og det er derfor ikke meningen af man skal gå mere rundt en højst nødvendigt på sine landevejssko.

 

Video

 

 
Video - Se Mikael fremvise Specialized Sport Road her
 
 
 

TRE EKSEMPLER PÅ GODE LANDEVEJSSKO

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige
Specialized
Sport Road
Specialized
Expert Road
Giro
Empire ACC
Tre velcrospænder
Stiv plastiksål
Fantastisk
Fantastisk pasform
God all round sko

Carbonsål
Drejespænde
Lav vægt
God komfort
Fornuftig pris
Fås i mange farver
Topmodel
Carbonsål
Snørebånd
Lav vægt
God pasform
Refleksdetajler
     
Køb her Køb her Køb her

 

 

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

 

SKO TIL PENDLERNE

 

 

Kører du til og fra arbejde anbefaler vi, at investere i en specifik pendlersko. Fordelen er at du kan skifte sko når du er fremme. En pendlersko har ofte en lidt stivere sål for god kraftoverførsel, den er desuden med en gummisål der griber godt fast i pedalerne. Den har reflekser på hæl og på siden. Den har ofte også en vandtæt overdel. Den helt åbenlyse fordel er, at skoen kan bruges som en almindelig sko hvilket er smart hvis du handler på vej hjem fra arbejde. Pendlerskoen ligner nemlig et helt almindeligt par gummisko. Enkelte sko fås med monteringshuller til klamper hvis du er til det.

 

 

TRE GODE PENDLERSKO

 

cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige cykelsko - Sådan vælger du den rigtige

Specialized
Skitch

Specialized
Cadet og Cadette

Specialized
Tahoe

Pendlersko
Vandtæt front
Reflekser
Stiv sål
Gummisål
Fås i flere farver
​Touring og pendlersko
Mulighed for SPD-klampe
Snørebånd
Udemærket at gå i
Fås i flere farver 


Oplagt til pendleren eller som touringsko
Mulighed for SPD-klampe
Slidstærk
Fås i flere farver


     
Køb her Køb her Køb her

 

 

Vent venligst ...