Din cykelkurv

Din indkøbskurv er tom.

 Gratis fragt på ordrer over 399,- med GLS   30 dages fuld returret    Byt gratis i 3 butikker

HEINO CYKLER HAR OVERTAGET WEBIKE.DK - LÆS MERE

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge? 

 

Der findes utrolig mange forskellige sadler på markedet, men hvad skal du kigge efter før du vælger? I denne guide viser vi eksempler på forskellighederne ved Specialized sadler. Disse kan dog overføres til mange andre mærker. 

 

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

 

1. FORSKELLIGE RAILS PÅ CYKELSADLER

 

Nej deyt drejer sig ikke om togskinner, men skinnerne under sin sadel, altså en del af understellet. Disse skinner, eller rails, er forbindelsen mellem sadel og cykel.

 

Typisk produceres sadler med tre forskellige typer rails:

 

  • Stål (Cro-mo)
  • Carbon
  • Titanium

 

Alle tre materialer har deres fordele og ulemper. Stål har en lav pris, er robust, men også lidt tungt. Carbon er meget let, stift, men koster mest og er mere modtagligt over for styrt. Titanium er rimeligt let, robust og har en god evne til at fjerne vibrationer. 

 

Helt generelt giver stål og titanium komfort da det kan flexe en smule, hvis du ikke går op i vægt, vil en af disse typer materiale være at foretrække. Hvis du derimod går efter den letteste sadel, ja så er carbon valget du ikke kan gå uden om.

 

Stål rails

Titanium rails 

Carbon rails

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge Cykelsadel - Hvilken skal du vælge Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

Lav pris
God komfort
Passer på alle cykler

Let 
Meget komfort
Passer på alle cykler

Meget let 
Lavere komfort 
Kræver 8mm beslag

Køb her Køb her Køb her

 

 

 

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

 

2. DE FORSKELLIGE TYPER CYKELSADLER

 

Den vigtigste forskel på sadler er klart om de designet til mænd eller kvinder. Man har ikke altid kunne få et bredt udvalg af sadler til kvinder, men det er ved at være på plads nu. Og jeg kan kun anbefale at dette udnyttes. 

 

Sadler designet til kvinder: 

 

Den bedste komfort opnås med en sadel som fordele trykket væk fra det følsomme områder og ud på et større areal. Det handler også om den korrekte bredde, det vender vi tilbage til. 

Sadler designet til mænd: 

 

Her drejer det sig om at komme til at sidde på siddekoglerne og ikke på mellemkødet. Det handler også om den korrekte bredde, det vender vi tilbage til. 

NB. Brug filterne på vores hjemmeside til at sortere mellem sadler til mænd og kvinder

 

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

 

3. SADLER TIL MTB, RACE ELLER CITY

 

Der findes sadler som er designet til specifikke formål, men udover tri-sadler, kan alle andre som udgangspunkt bruges til alle formål, dog har nogle fordele til enten mountain, citybike eller race. 

 

MTB sadel

MTB sadler: 

 

Afkortet snude, så den er nemmere at komme af. Rund bagende, så den er nem at komme på efter du at siddet bagover sadel og forstærket sider.

 

MTB Sadler

Landevejs sadel

Landevejs sadler: 

 

Karakteriserede ved, at de er lettere og kan flexe efter rytterens behov. Sadlerne findes i forskellige udformninger alt efter om du sidder aggressivt, neutralt eller oprejst.

 

Race sadler

Citybike sadler: 

 

Sadler til citybikes er kendetegnet ved, at være blødere end andre sadeltyper og giver støtte til en oprejst kørestilling

 

City sadler

Triathlon sadler: 

 

Designet til en aggressiv og aerodynamisk kørestilling. Bredere næse med mere gel. Laves tit kun i én bredde. Årsagen til den ene bredde er, at når du sidder i en meget aggressiv position, ruller du dit bækken fremover og støtter ikke i samme grad på siddeknoglerne. Siddepositionen og støtten ligger derfor længere fremme på sadlen.

 

Tri sadler

 

4. SADLER TIL SIDDEPOSTION

 

Ud over det korrekte valg i forhold til brug, skal du tænke på hvilken kørestilling du som ofte har på din cykel. Vi inddeler i 3 stillinger:

 

  • Aggressiv kørestilling
  • Neutral kørestilling
  • Oprejst kørestilling

 

Den aggressive kørestilling er en meget aerodynamiske stilling, hvor der er stor forskel på sadelhøjde og styret. I denne kørestilling ruller du bækkenet fremover og ryggen er næsten vandret.

 

Den neutrale kørestilling er med sadelhøjden, lidt højere end styret. I denne kørestilling er ryggen i 45 graders vinkel. Det er den typiske indstilling for langt de fleste motionister, både på landevejen og i skoven.

 

Den oprejste kørestilling, hvor styret er i samme højde som sadlen, eller højere. Denne kørestilling skaber ofte et behov for en blødere sadel, og er til lange ture på landevejen eller citybiken. I denne kørestilling er ryggen i 90 graders vinkel.

 

 

Oprejst

Neutral

Agressiv

Sadel til oprejst kørestilling Sadel til neutral kørestilling Sadel til aggressiv sidestilling
Køb her Køb her Køb her

 

 

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

 

4. FORSKELLIGE SADEL BREDDER

 

De fleste sadler fås i forskellige bredder og med god grund. Den korrekte bredde er den vigtigst faktor for komforten. Vi skal sidde på vores siddeknogler og de er placeret forskelligt i vores bækner. Du skal måle din bredde ved at sidde på et stykke bølgepap og aflæse hvor langt der er mellem de to punkter hvor du trykker mest ned. 

 

 

"Bredden er den vigtigste

faktor for komforten"

 

Cykelsadel - Hvilken skal du vælge

 

Du kan blive målt i vores butikker. 

 

Vil du være helt sikkert på at få den korrekte bredde, så kan vi i de tre butikker måle din bredde. Den process er digitaliseret med dette værkstøj fra Retül 

OBS! Det koster ikke noget og vi garanterer øget komfort.

 

Se et udvalg af sadler her

 

 

STADIG I TVIVL? 

PRØV EN SADEL I 14 DAGE 

 

Er du stadig i tvivl, så husk at vi tilbyder at hvis du køber en sadel af hos, så kan du bruge den i 14 dage og skulle sadlen mod forvening ikke leve op til dine ønsker giver vi dig 85% af beløbet tilbage. 

Vent venligst ...